Informatie omtrent Covid-19 voor de uitvaartbranche

16 september 2021,

Bron: BGNU

 

De samenleving maakt weer een stapje in de goede richting, we verlaten de 1,5 metersamenleving. Dit betekent dat we vanaf 25 september 2021 de maximale capaciteit van een uitvaartlocatie kunnen benutten.

De overheid stelt ons ook vrij van het gebruik van het coronatoegangsbewijs, de verplichte registratie, gezondheidscheck en vaste zitplaatsen. De beperking van de maximale groepsgrootte was al in een eerder stadium door de overheid losgelaten. Vanaf 25 september kunnen we weer terug naar normaal.

Basisregels blijven

Let wel, het virus is nog niet weg dus we adviseren dringend zo veel mogelijk afstand te houden. Het is verstandig om elkaar de ruimte te geven en te gunnen; de 1,5 meter is en blijft een veilige afstand.

Ook de andere basisregels van handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD, goede luchtventilatie in de binnenruimtes dragen bij aan het voorkomen van besmetting.

 

Tot 25 september 2021 hebben we ons nog te houden aan de nu nog geldende maatregelen.

Bij Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek zijn tot en met 25 september 2021 70 personen toegestaan.

Coronamaatregelen rond een uitvaart

Heel belangrijk: de basisregels

  • Ook rond een overlijden en bij een uitvaart gelden de basisregels: was vaak en goed uw handen, houd 1,5 meter afstand van anderen, en ga in quarantaine bij klachten en laat u direct testen.

Ga niet naar een uitvaart als u klachten heeft

  • Wie klachten heeft die op corona kunnen wijzen, moet zich laten testen en in quarantaine gaan. Dat geldt ook bij een uitvaart. Bent u in quarantaine, blijf dat dan en volg de uitvaartplechtigheid via een livestream. Dat is vrijwel altijd mogelijk als u uw situatie kenbaar maakt bij de nabestaanden of de uitvaartverzorger.

Maximaal 100 personen bij een uitvaartplechtigheid

  • Bij een uitvaartplechtigheid mogen maximaal 100 personen (inclusief kinderen) aanwezig zijn.

In Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek kunnen er maximaal 70 personen worden ontvangen.