Nieuwe richtlijnen uitvaart per 1 juli 2020

1 juli 2020,

Bij een uitvaart mochten tot en met 30 juni maximaal 30 personen aanwezig zijn als ze zich houden aan de basisregels. Vanaf 1 juli 2020 hangt het maximum aantal personen af van de plek van de uitvaart.

Hoeveel mensen mogen aanwezig zijn bij een uitvaart?

Vanaf 1 juli hangt dat af van de plek waar de uitvaart wordt gehouden. Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden. Voor uitvaarten binnen of buiten geldt geen maximumaantal personen onder de volgende aanvullende voorwaarden: vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck vooraf. Als dat niet kan, geldt wel een maximumaantal: 100 bezoekers voor binnen of een maximum van 250 bezoekers voor buiten (zonder personeel).

Bron: RIVM

Wat is er mogelijk bij Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek?

Momenteel geldt dat alle uitvaart-, afscheidsdiensten en condoleances doorgang kunnen vinden, mits het aantal personen niet meer dan 100 bedraagt en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen.
En nog steeds geldt de huidige, algemene gedragsregel: blijf met klachten van koorts, verkoudheid of hoesten thuis, om anderen te beschermen, hoe graag je ook aanwezig wil zijn en afscheid wil nemen. Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek biedt de mogelijkheid om een afscheidsdienst via een zgn. “Live-stream” te volgen. Zo kunt op een veilige manier het afscheid toch bijwonen. Vraag uw uitvaartleider naar deze mogelijkheid.